Királyi lakoma a Reneszánsz Étteremben
A visegrádi hajóállomásnál található étterem 1997. áprilistól új köntösben várja kedves vendégeit. A külső és belső berendezésében egyaránt reneszánsz stílusban újjáépített étteremben kosztümös felszolgálók korabeli receptek alapján készített specialításokat kínálnak, melyeket kézzel készített cserépedényzetben szolgálnak fel. A vendégek a lakoma idején középkori zenét hallgathatnak. Csoportok részére a visegrádi Szent György Lovagrend előadásában lovagi torna bemutatót is szervezünk, mely program szervesen illeszthető az étterem királyi lakomájához.
Étlap
Előétkek
4. Fácán zsenge húsából fott gyöngyözõ lé fürjmadár tojásával |
5. Õzgida húsával készült citromos, tejszínes lé, pirított hagymával készült kolompérgombóccal |
6. Spárgarudacskákból módolt lé krémesen, sajtos tarisznyával |
7. Kapros, tejfeles uborkasaláta |
8. Ecetes dinnye, ecetes karfiól, ecetes paprika külön - külön, vagy vegyesen |
9. Izsópfuvel izesített friss savanyúság |
10. Házi kertek friss zöldségei ízes hideg sásákkal |
11. Gyümölcsökkel töltött házi lepények mézes tejföllel nyakon öntve |
12. Tökös-mákos rétes mézes sásával |
13. Trófeás Lovag kehely |
14. Fagyos krémek kelyhe fahajas tésztával, házi gyümölcsökkel, tej színéből készült habos lepellel |
15. Kecskének, juhnak, tehénnek fínom sajtjai |
Királyi Lakomás Tálak
16. Lakomás tál Mátyás király kedvenc sültjeiből (Hízott liba címeres mája, kövér lúdfi combja, mérges pulyka mellyehúsa, tejes malac bordahúsa, töltött házi lepény, almás, veresboros káposzta, hideg és meleg mártások, sajtos és sült pityóka) |
2 személyre:
3 személyre: 4 személyre: |
17. Reneszánsz idők bőséges tálja (Hegyi patak nemes hala egyben sütve, fogas halának színhúsa, érlelt tikfi mellyehúsa, házi disznó szűzcémere, sajtnak ropogós rudacskája, kerti zöldségek, egybesült héjas pityóka) |
2 személyre: 3 személyre: 4 személyre: |
Főétkek
18. Sebes hegyi patak nemes hala házi disznó húsos szalonnájával gyűrűzve, kapros, tejszínes sásával, hagymagyöngyökkel, spárgacsíkokkal, brokkolival, abált vajas pityókával |
19. Honi vizek fogas halának színhúsa tuzparázson sütve, kapros, csiperkés sásával, abált vajas pityókával |
20. Hízott lúdfi címeres mája tuzparázson sütve, erdei gombával, héjában abált pityóka főtt tikmonyos aludttejjel |
21. Kövér lúdfi combja bazsalikommal, fokhagymával fuszerezve, gyümölcsös, veresboros káposztával, grulyalabdaccsal |
22. Mérges pulyka gyümölcslében érlelt mellyehúsa mézzel ízesített sásával, aszalt szolovel abált rizskásával, grulyalabdaccsal |
23. Mustárosan érlelt tikfi szin mellyehúsa tüzes vason pirítva, szurokfüves, szerecsendiós sásával, sajttal borított, egybensült pityókával, kerti zöldségekkel körítve |
24. Oznek cémere zsályában abálva, veresboros sásával,bimbóskellel töltött grulyalabdacsokkal, áttört lencsével |
25. Oznek apró pecsenyéje gyömbérrel oszt meggyel szerszámozva abált árpakásával |
26. Házi tehénfi bordahúsa kakukkfuvel rostélyon módolva, sajttal borított egybensült pityókával, hideg pikáns sásákkal |
27. Házi tehén vesepecsenyéje tuzparázson sütve, hagymagyöngyös, erdei gombás, fütölt húsos kupaccal, házi kertek zöldségeivel, sült grulyaérmékkel |
28. Barna seritalban érlelt tejes malac borös bordahúsa tuzparázson sütve, gyümölcsös, veresboros káposztával, héjában abált pityóka fott tikmonyos aludttejjel |
29. Házi disznó szuzcémere tuzparázson sütve fokos hagymagerezdekbol és tej színébol módolt forró sásával, kettészelt héjas, sajtos grulyával |
30. Agyagedényben sult és feladott savanyított káposzta kolompérral, füstölt és sult pecsenyékkel, tejfellel locsolgatva |
31. Pirult káposztával és erdei gombával töltött házi lepények bundában, sajtrudacska, házi kertek abált zöldségeivel |
Királyi Lakomák
1.Tejszínes, tárkonyos őzraguleves hagymás burgonyagombóccal „Reneszánsz idők bőségtálja” (Zsályában abált, libamájjal töltött párolt szarvasfilé, bazsalikomos sült libacomb vörösboros káposztával, rozscipóval) Trófeás lovagkehely |
2.Fácánleves eperlevéllel „Mátyás király bőségtálja” (házi disznó bordás része sült gombával, császárszalonnával egyben sütve, rozmaringos sült csirkecomb pikáns, hideg szószokkal, lencsepürével) Aranyozott kelttészta gombócok habos boros öntettel |
3.Fácánleves eperlevéllel „Salamon király bőségtálja” (Barna sörrel kenegetett, egyben sült malaccomb pecsenye boros káposztával, pácolt, parázson sült jérce mellyehusával tálalva - rozscipóval) Trófeás lovagkehely |
4.Tejszínes, tárkonyos őzraguleves hagymás burgonyagombóccal „Zsigmond király lakomás tálja” (Tűzdelt pulykacomb egészben, pácolt húskoronával, boros káposztával tálalva, rozscipóval) Trófeás lovagkehely |
Valamennyi menü az alábbi italokat is magában foglalja: Aszalt gyümölcsök tüzes nedve, Egri szőlők vére, Cserépcsészés feketelé, Visegrádi forrás ásványos vize |
Fácánleves eperlevéllel és tejszínes, tárkonyos őzraguleves hagymás burgonyagombóccal vegyesen Ünnepi tál (Kemencében sütött tűzdelt pulykacomb, sörös pácban érlelt malacsült, libamájérmék tűzparázson sütve, egészben sült sajtos burgonya, gombával töltött rántott palacsinta), vörösboros párolt káposzta, friss zöldségek Diós-mákos beigli Italok: Reneszánsz koktél, Villányi Cabernet Franc, Villányi Rajnai Rizling, Budweiser minőségi cseh sör, alkoholmentes italok, kávé és tea Az egyes menüknél a levesek és a desszertek felcserélhetők. Kérjük az egyes csoportoknak a menükből egységesen egyet szíveskedjenek kiválasztani, technikai okokból (4-6 fős tálak) a menüket vegyesen nem tudjuk felszolgálni. A vendégeket a lakoma végeztével lovagok kisérik az autóbuszhoz vagy a hajóhoz. |
1. Vadonban nőtt állatok húsából készült pástétom borpárlatos feketeszeder sásásval | |
2. Zabos lúdfi pecsenyemája hidegen tálalva | |
3. Lúdfi májából készült, ízes vagdalékkal. spárgarudacsokkal bélelt csiperkekalapok sajttal borítva, kemencében sütve, rizskásával, ropogós grulyaérmékkel, pikáns hideg sásával |
A visegrádi hajóállomásnál található étterem 1997. áprilistól új köntösben várja kedves vendégeit. A külső és belső berendezésében egyaránt reneszánsz stílusban újjáépített étteremben kosztümös felszolgálók korabeli receptek alapján készített specialításokat kínálnak, melyeket kézzel készített cserépedényzetben szolgálnak fel. A vendégek a lakoma idején középkori zenét hallgathatnak. Csoportok részére a visegrádi Szent György Lovagrend előadásában lovagi torna bemutatót is szervezünk, mely program szervesen illeszthető az étterem királyi lakomájához.
Étlap
Előétkek
4. Fácán zsenge húsából fott gyöngyözõ lé fürjmadár tojásával |
5. Õzgida húsával készült citromos, tejszínes lé, pirított hagymával készült kolompérgombóccal |
6. Spárgarudacskákból módolt lé krémesen, sajtos tarisznyával |
7. Kapros, tejfeles uborkasaláta |
8. Ecetes dinnye, ecetes karfiól, ecetes paprika külön - külön, vagy vegyesen |
9. Izsópfuvel izesített friss savanyúság |
10. Házi kertek friss zöldségei ízes hideg sásákkal |
11. Gyümölcsökkel töltött házi lepények mézes tejföllel nyakon öntve |
12. Tökös-mákos rétes mézes sásával |
13. Trófeás Lovag kehely |
14. Fagyos krémek kelyhe fahajas tésztával, házi gyümölcsökkel, tej színéből készült habos lepellel |
15. Kecskének, juhnak, tehénnek fínom sajtjai |
Királyi Lakomás Tálak
16. Lakomás tál Mátyás király kedvenc sültjeiből (Hízott liba címeres mája, kövér lúdfi combja, mérges pulyka mellyehúsa, tejes malac bordahúsa, töltött házi lepény, almás, veresboros káposzta, hideg és meleg mártások, sajtos és sült pityóka) |
2 személyre:
3 személyre: 4 személyre: |
17. Reneszánsz idők bőséges tálja (Hegyi patak nemes hala egyben sütve, fogas halának színhúsa, érlelt tikfi mellyehúsa, házi disznó szűzcémere, sajtnak ropogós rudacskája, kerti zöldségek, egybesült héjas pityóka) |
2 személyre: 3 személyre: 4 személyre: |
Főétkek
18. Sebes hegyi patak nemes hala házi disznó húsos szalonnájával gyűrűzve, kapros, tejszínes sásával, hagymagyöngyökkel, spárgacsíkokkal, brokkolival, abált vajas pityókával |
19. Honi vizek fogas halának színhúsa tuzparázson sütve, kapros, csiperkés sásával, abált vajas pityókával |
20. Hízott lúdfi címeres mája tuzparázson sütve, erdei gombával, héjában abált pityóka főtt tikmonyos aludttejjel |
21. Kövér lúdfi combja bazsalikommal, fokhagymával fuszerezve, gyümölcsös, veresboros káposztával, grulyalabdaccsal |
22. Mérges pulyka gyümölcslében érlelt mellyehúsa mézzel ízesített sásával, aszalt szolovel abált rizskásával, grulyalabdaccsal |
23. Mustárosan érlelt tikfi szin mellyehúsa tüzes vason pirítva, szurokfüves, szerecsendiós sásával, sajttal borított, egybensült pityókával, kerti zöldségekkel körítve |
24. Oznek cémere zsályában abálva, veresboros sásával,bimbóskellel töltött grulyalabdacsokkal, áttört lencsével |
25. Oznek apró pecsenyéje gyömbérrel oszt meggyel szerszámozva abált árpakásával |
26. Házi tehénfi bordahúsa kakukkfuvel rostélyon módolva, sajttal borított egybensült pityókával, hideg pikáns sásákkal |
27. Házi tehén vesepecsenyéje tuzparázson sütve, hagymagyöngyös, erdei gombás, fütölt húsos kupaccal, házi kertek zöldségeivel, sült grulyaérmékkel |
28. Barna seritalban érlelt tejes malac borös bordahúsa tuzparázson sütve, gyümölcsös, veresboros káposztával, héjában abált pityóka fott tikmonyos aludttejjel |
29. Házi disznó szuzcémere tuzparázson sütve fokos hagymagerezdekbol és tej színébol módolt forró sásával, kettészelt héjas, sajtos grulyával |
30. Agyagedényben sult és feladott savanyított káposzta kolompérral, füstölt és sult pecsenyékkel, tejfellel locsolgatva |
31. Pirult káposztával és erdei gombával töltött házi lepények bundában, sajtrudacska, házi kertek abált zöldségeivel |
Királyi Lakomák
1.Tejszínes, tárkonyos őzraguleves hagymás burgonyagombóccal „Reneszánsz idők bőségtálja” (Zsályában abált, libamájjal töltött párolt szarvasfilé, bazsalikomos sült libacomb vörösboros káposztával, rozscipóval) Trófeás lovagkehely |
2.Fácánleves eperlevéllel „Mátyás király bőségtálja” (házi disznó bordás része sült gombával, császárszalonnával egyben sütve, rozmaringos sült csirkecomb pikáns, hideg szószokkal, lencsepürével) Aranyozott kelttészta gombócok habos boros öntettel |
3.Fácánleves eperlevéllel „Salamon király bőségtálja” (Barna sörrel kenegetett, egyben sült malaccomb pecsenye boros káposztával, pácolt, parázson sült jérce mellyehusával tálalva - rozscipóval) Trófeás lovagkehely |
4.Tejszínes, tárkonyos őzraguleves hagymás burgonyagombóccal „Zsigmond király lakomás tálja” (Tűzdelt pulykacomb egészben, pácolt húskoronával, boros káposztával tálalva, rozscipóval) Trófeás lovagkehely |
Valamennyi menü az alábbi italokat is magában foglalja: Aszalt gyümölcsök tüzes nedve, Egri szőlők vére, Cserépcsészés feketelé, Visegrádi forrás ásványos vize |
Fácánleves eperlevéllel és tejszínes, tárkonyos őzraguleves hagymás burgonyagombóccal vegyesen Ünnepi tál (Kemencében sütött tűzdelt pulykacomb, sörös pácban érlelt malacsült, libamájérmék tűzparázson sütve, egészben sült sajtos burgonya, gombával töltött rántott palacsinta), vörösboros párolt káposzta, friss zöldségek Diós-mákos beigli Italok: Reneszánsz koktél, Villányi Cabernet Franc, Villányi Rajnai Rizling, Budweiser minőségi cseh sör, alkoholmentes italok, kávé és tea Az egyes menüknél a levesek és a desszertek felcserélhetők. Kérjük az egyes csoportoknak a menükből egységesen egyet szíveskedjenek kiválasztani, technikai okokból (4-6 fős tálak) a menüket vegyesen nem tudjuk felszolgálni. A vendégeket a lakoma végeztével lovagok kisérik az autóbuszhoz vagy a hajóhoz. |
1. Vadonban nőtt állatok húsából készült pástétom borpárlatos feketeszeder sásásval | |
2. Zabos lúdfi pecsenyemája hidegen tálalva | |
3. Lúdfi májából készült, ízes vagdalékkal. spárgarudacsokkal bélelt csiperkekalapok sajttal borítva, kemencében sütve, rizskásával, ropogós grulyaérmékkel, pikáns hideg sásával |